All Retail
Опубліковано

Продажі пива в Німеччині продовжують падати через пандемію

Теги:
пиво
Фото:
УНН

Продаж пива в Німеччині в першій половині 2021 року істотно знизилася в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляє Федеральне статистичне відомство країни, передає Deutsche Welle.

Всього за шість місяців пивоварні та пивні склади Німеччини продали 4,2 млрд літрів пива. Це на 2,7% менше, ніж в першому півріччі 2020 року. З них в Німеччині було продано 3,3 млрд літрів, що на 4,9% менше аналогічного періоду 2020 року. Зате експорт в ЄС зріс на 3,5%, а в країни за межами Євросоюзу — на 11,9%.

Особливо сильне скорочення обсягу продажів спостерігалося в січні (мінус 27%) і лютому (менше на 19,1%). В аналогічні місяці 2020 року ресторани, бари і готелі все ще працювали і не постраждали від пандемії. І навпаки, в червні 2021 року продали на 11,2% більше пива, ніж в червні 2020 року, коли всі ще діяв локдаун.

У німецькому Союзі пивоварів (DBB) заявили, що такі показники "розчаровують".

"Після семи місяців локдауна відновлення роботи ресторанів відбувається повільно. Пробуксовування в готельному і ресторанному бізнесі в повній мірі позначається на пивоварнях і продажах розливного пива", — пояснили в союзі.

Перш за все невеликі пивоварні залежать від закладів громадського харчування та проведення свят.

У той же час хороші показники виявилися в продажу пива в пляшках в торгових мережах, відзначили в Союзі пивоварів. Там констатують зміну звичок в споживанні пива.

"Не дивлячись на відкриття ресторанів і пивних садів, багато людей, мабуть, вважають за краще насолоджуватися пивом в своїх чотирьох стінах або в саду", — визнали в союзі і припускають, що споживачам знадобиться багато часу, щоб повернутися до своїх старих звичок.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або