All Retail
Опубліковано

МХП підписав меморандум про співпрацю з Міністерством культури та інформаційної політики України

Теги:
МХП
Фото:
НВ

МХП в Києві підписав меморандум з Міністерством культури і інформаційної політики України про співробітництво для консолідації зусиль для відродження Національного музею народної архітектури та побуту України.

Документ підписали: Юрій Косюк, голова правління МХП; Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики України; Оксана Повякель, генеральний директор Національного музею народної архітектури та побуту України.

Меморандум закріплює наміри, принципи та напрями співпраці з питань культурного, туристичного, наукового, освітнього, інфраструктурного розвитку музею, метою якого є співробітництво й обмін інформацією та досвідом в рамках відповідних функцій і повноважень.

У планах МХП на першому етапі зробити ремонт вхідної групи музею, оскільки вона є «обличчям» музею, який бачить кожен відвідувач, адже серед них як українці, так і іноземні гості нашої країни. Компанія вважає, що збереження культурної спадщини є важливим моментом в історії попри стрімкий прогрес в сучасному світі.

«Головна ідея — зробити його більш відвідуваним, модерним, сучасним. Місцем, де постійно вирувати події і яке слід зберегти для майбутніх поколінь. У тому числі для усвідомлення власної ідентичності. Для цього, і держава, і приватний бізнес повинні обʼєднувати зусилля і вкладати кошти, і я радий, що МХП приєдналися. Я радий вітати державно-приватне партнерство. Завдяки, в тому числі співпраці з приватними інвесторами та меценатами, можна подолати той виклик, який стоїть перед нами, коли 80% історичних, архітектурних памʼяток потребують реставрації. Є хороший приклад на Хортиці. На черзі — Пирогово. Почнемо з робіт над вхідною групою, на черзі — інфраструктурні питання і комунікації. Музей народної архітектури та побуту повинен перебувати в списках до обовʼязкового відвідування мандрівників. І ми повинні сприяти цьому», - прокоментував Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«Для мене це особлива гордість. Це як один з елементів, коли ти хочеш жити в кращій країні. Я хочу жити в кращій країні й хочу, щоб мої діти та внуки теж жили в кращій країні. Для досягнення цього потрібно плідно працювати та докладати свої особисті зусилля. Внесок в цей музей буде одним з тих елементів в кращу зміну нашої країни, в створення майбутнього України — чистої, красивої, популярної, привабливою і цікавої країни для світу. Я щасливий мати безпосереднє відношення до ремонту цього обʼєкта і розвитку нашої країни», - зазначив Юрій Косюк, голова правління МХП.

«Сьогодні важливий день для відродження нашого музею. Завдяки спільній підтримці МКІП і МХП музей зможе втілити в життя амбітні плани свого подальшого розвитку, перетворивши його на справжній туристичний магніт України», - зазначила Оксана Повякель.

×

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або