All Retail
Опубліковано

Українська пшениця підскочила в ціні: названі причини

Теги:
зернові
Фото:
agropolit.com

Вартість окремих пропозицій української пшениці з протеїном 12,5% і 11,5% станом на 3 серпня 2021 р досягла близько 250 $/т і 245 $/т FOB Бердянськ з поставкою в серпні, що демонструє зростання на 5 $/т проти пʼятниці 30 липня і вже на 20-23 $/т вище пропозицій в середині липня.

Про це повідомляє Refinitiv Agriculture в своєму Telegram-каналі.

"Більшість продавців готові укладати угоди лише на фуражну пшеницю, тоді як продовольчу зернову з 12,5% і 11,5% протеїну воліють потримати як мінімум до появи підсумків турецького тендера TMO 4 серпня на 395 тис. т пшениці з поставкою 16-30 вересня ", — відзначають експерти.

Стрибок цін відбувся за рахунок зниження перспектив виробництва пшениці в Росії в 2021 г. При цьому основний поштовх ціноутворення отримало в понеділок, 2 серпня поточного року, коли аналітики СовЕкон знизили свій прогноз виробництва пшениці в Росії на 5,9 млн т проти цифри, озвученої в середині липня 2021 р — до 76,4 млн т. При цьому в липні USDA озвучував оцінку на рівні 85 млн т.

"Над ринком нависло ще кілька підвищувальних факторів у вигляді очікуваного зниження прогнозу виробництва пшениці в Канаді та США, а також проблем з якісними показниками пшениці в Україні, Росії та Європі", — додали експерти.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або