Японія зняла заборону на експорт українських яєць і курятини
- Фото:
- tv.ua
Міністерство сільського господарства, лісництва та рибальства Японії скасував заборону на експорт українського мʼяса птиці і яєць, введений в грудні 2020 року через поширення в Україні патогенного грипу птиці.
Про це повідомляє прес-служба Держспоживслужби.
Україна в поточному році відновила статус країни вільної від високопатогенного грипу птиці згідно з Кодексом здоровʼя наземних тварин Міжнародного епізоотичного бюро.
Після відновлення статусу, тимчасову заборону на експорт з України мʼяса курки і яєць зняли Йорданія, Сингапур, Киргизстан і інші країни, уточнюють в службі.
«Рішення про закриття ринків зазвичай приймаються швидко, а на те, щоб переконати партнерів відкрити ринок заново, потрібні тривалі зусилля. Я радий, що нам вдалося переконати японських партнерів в безпеці українських продуктів, і українські компанії відтепер знову можуть експортувати свою продукцію», — прокоментував рішення японської влади міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.