All Retail
Опубліковано

Франція обмежить використання пластика для пакування фруктів і овочів

Теги:
фрукти
Фото:
https://toitumine.ee

У лютому 2020 року парламент Франції прийняв закон про боротьбу з відходами в рамках економіки замкнутого циклу. Його метою було змінити модель виробництва і споживання у Франції, щоб обмежити відходи і зберегти природні ресурси.

Новий закон включає в себе усунення одноразового пластику, надання споживачам більш якісної інформації з питань скорочення відходів, зниження кількості відходів та збільшення їх переробки, заборона компаніям розробляти продукти з планованим старінням (вбудованою датою закінчення терміну придатності) і поліпшення методів виробництва.

Про це пише FruitNews за матеріалами Freshfruitportal.

Деякі частини цього закону будуть мати вплив на сільськогосподарську галузь. Так стаття 77 законопроекту забороняє використання пластикової упаковки для фруктів і овочів, якщо вага упакованої продукції становить менше 1,5 кг.

Винятки допускаються лише для фруктів і овочів, які не можна упакувати в упаковку не з пластику. Стаття 80 забороняє використання наклейок на плоди, крім наклейок з розкладних матеріалів. Закон вступить в дію з 1 січня 2022 року.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або