All Retail
Опубліковано

У новому сезоні урожай яблук в ЄС зросте

Теги:
яблука
Фото:
East Fruit

Всесвітня асоціація по яблукам і груш (WAPA) в ході щорічної конференції Prognosfruit, що відбулася в онлайн режимі 5 серпня 2021, повідомила прогноз врожаю яблук і груш в країнах ЄС на 2021 рік.

Згідно зі звітом Асоціації, в сезоні 2021 року виробництво яблук в Євросоюзі збільшиться на 10% і складе 11,735 млн тонн, а урожай груш скоротиться на 28% — 1,604 млн т.

При цьому в порівнянні з середнім урожаєм за попередні 3 роки зростання врожаю яблук у ЄС складе всього 1%. Фахівці WAPA вважають, що сезон 2021/2022 буде для виробників яблук «добре збалансованим». При цьому європейські виробники яблук все більше адаптують свою продукцію за сортами і якістю під запити споживачів, передає FruitNews.

"Новий сезон розпочнеться приблизно на тиждень пізніше, ніж зазвичай. Основний обсяг врожаю європейських виробників яблук буде представлений плодами середнього розміру. Ринок обіцяє продемонструвати хороший баланс між можливостями місцевої реалізації, розвитком стратегічних напрямків експорту та обсягом яблук для переробки, який оцінюється приблизно в 4 млн тонн. Відповідно, очікується також баланс поставок для переробки та реалізації в свіжому вигляді. Виробництво органічних яблук продовжує повільне зростання і, за нашими очікуваннями, досягне 6% від загального обсягу врожаю яблук у ЄС ", — розповів Домінік Возняк, президент WAPA.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або