All Retail
Опубліковано

Запаси соняшникової олії в Україні значно вищі за торішні

Теги:
соняшникова олія
Фото:
agroportal.ua

Зростання запасів соняшникової олії очікується до завершення 2020/21 МР.

Про це повідомляє аналітик олійного ринку «УкрАгроКонсалт» Світлана Купрєєва.

Вона зазначає, що в даний час оперативні дані про запаси в портах фіксують зростання на 19% в порівнянні з минулим роком, запаси олії на переробних підприємствах на 34% вище торішніх.

Аналітики прогнозують урожай соняшнику в 2021/22 МР майже на 22% вище торішнього за рахунок зростання посівної площі і врожайності.

Крім того, зростання запасів сої у підприємств, що займаються переробкою і зберіганням, порівняно з минулим роком на 23% (дані станом на 1 липня поточного року), збільшення внутрішньої переробки в порівнянні з травневим прогнозом (+100 тис. т) тягне за собою збільшення експортного потенціалу ринку соєвої олії і шроту, додала експерт. Урожай сої в 2021/22 МР очікується на 18% вище торішнього, незважаючи на скорочення посівних площ на 7%.

У той же час, запаси ріпаку на 1 липня 2021 року на 74% нижче торішніх, експорт ріпаку в липні мінімальний за останні девʼять сезонів.

"В даний час прибирання входить у фінальну стадію, поточний показник врожайності вище торішнього. Очікується зростання врожаю ріпаку на 3%, збільшення експортного потенціалу ринку ріпаку та продуктів його переробки", — підсумувала Купреева.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або