All Retail
Опубліковано

Walmart закриває магазини в Китаї, оскільки місцеві жителі все частіше купують продукти онлайн

Теги:
Walmart
AR ексклюзив
Фото:
https://www.epravda.com.ua

Минулого тижня Walmart закрив 15-річний магазин в Пекіні. Мережа супермаркетів переживає скорочення бізнесу в той час, коли продуктові онлайн-магазини набирають популярність по всій країні.

Walmart не назвав причину закриття магазину, але, згідно зі звітом Sina Finance, за останні чотири роки було закрито 80 торгових точок. Фінансові звіти Walmart показують, що його бізнес в Китаї в останні два роки знижується; вона зайняла четверте місце за розміром виручки серед 100 найбільших мереж супермаркетів країни. Це найнижчий рейтинг, досягнутий Walmart з моменту його виходу на ринок Китаю.

Колишній генеральний директор Walmart в Китаї Веньюань Чен сказав в своєму виступі в минулому році, що в міру того, як під час пандемії все більше людей переходять на продуктові онлайн-магазини, звичайні магазини неминуче втрачають покупців.

Walmart — не єдиний конгломерат, який скорочує присутність офлайн. Згідно з дослідженням Китайської асоціації мережевих магазинів і франчайзингу, інші провідні мережі супермаркетів, такі як Yonghui Superstores і Carrefour, також закривають свої звичайні магазини.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або