All Retail
Опубліковано

Нова пропозиція торгових площ в Києві в 2021 році буде найбільшою за 10 років — Colliers International Україна

Теги:
новини ТРЦ
Фото:
nashkiev.ua

Провідний експерт Colliers Ukraine в сегменті торговельної нерухомості Ігор Заболоцький розповів, що чекає на ринок в найближчій перспективі. Головні тренди і очікування.

Як повідомили RAU в компанії, своїми прогнозами провідний експерт Colliers Ukraine в сегменті торговельної нерухомості Ігор Заболоцький поділився під час прес-зустрічі, присвяченій початку осіннього сезону в сегменті торговельної нерухомості.

Зокрема, за умови відкриття всіх заявлених ТРЦ до кінця 2021 року в столиці прогнозується найбільша нова пропозиція за останні 10 років, яке становитиме 208 000 кв. м. Такий обсяг включає: Respublika Park (: 135 000 кв. м), третю чергу Blockbuster Mall (50 000 кв. м), XIT Mall (16 000 кв. м), оновлення Piramida (7 500 кв. м). Баланс нової пропозиції і купівельної спроможності впливає на рівень орендних ставок.

«Станом на вересень 2021-го високі орендні ставки в найкращих ТЦ/ТРЦ Києва на площі форматом 100-200 кв. м зупинилися на рівні $ 65/кв. м/місяць. Орендні ставки на головних торгових вулицях складають $ 70/кв. м/місяць», — зазначає експерт.

З огляду на зростання конкуренції з боку нової пропозиції, діючі ТРЦ проводять реконцепцію або редевелопмент своїх обʼєктів.

«Безумовно, вихід нових і сучасних ТРЦ з сильним пулом орендарів і новішими концептуальними і інженерними рішеннями буде міняти розподіл сил в опорній зоні кожного проекту. Власники існуючих ТРЦ починають не тільки розглядати можливість реконцепції/реконструкції обʼєктів, але і проводити їх», — підкреслює Ігор Заболоцький.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або