All Retail
Опубліковано

Що очікує ринок української капусти: погляд експерта

Теги:
овочі
Фото:
RAU

В Україні з другої половини липня спостерігається зниження ціни на капусту білокачанну, але, на думку експертів, нинішні ціни не є критичною відміткою.

Чому так відбувається і що буде далі, в коментарі для AgroPortal.ua розповів заступник директора оптового ринку «Шувар» Андрій Мельничук.

"Зараз вартість капусти на нашому ринку хоч і знизилася, але залишається вища, ніж була в аналогічний період минулого року — це 3-4 грн/кг», — зазначає він.

Таку ситуацію, каже експерт, перш за все, могло викликати те, що 2019-2020 роки відзначилися рекордним виробництвом білокачанної капусти. За ці два роки на майданчику для торгівлі з автомобілів ринку «Шувар» було продано майже 60 тис. т цієї продукції. Відповідно, при істотному зростанні обсягів продукції на ринку ціна на неї починає знижуватися.

"Це явище ми почали спостерігати вже з початку сезону-2019. Виробники були задоволені економічними результатами 2018 року і почали збільшувати площі насаджень. Відповідно, продукції на ринок надходило все більше, і це не могло не знайти відображення в цінах. Тобто, в їх поступовому зниженні ", — розповідає Андрій Мельничук.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або