All Retail
Опубліковано

Японський рітейлер хоче відкрити 1 000 магазинів без касирів

Теги:
розвиток ритейлу
Фото:
Malls.com

FamilMart розраховує виконати свій план по відкриттю 1000 магазинів без касирів до кінця 2024 року.

FamilyMart, що розвиває другу за величиною мережу магазинів біля будинку на японському ринку, оголосила про плани відкрити 1000 цілодобових магазинів, які будуть працювати в інноваційному форматі без традиційних касових апаратів і продавців.

Як повідомляє інформаційне агентство Regnum з посиланням на Nikkei Asia, рішення рітейлера про розробку нового технологічного формату було продиктовано ослабленням вимог уряду країни до персоналу в продуктових магазинах.

Повідомляється, що в нових магазинах FamilyMart будуть продаватися ті ж товари, що і в стандартних торгових точках — найбільш затребувані продукти харчування і напівфабрикати. Очікується, що до кінця 2024 року роздрібний торговець відкриє 1000 магазинів безготівкових розрахунків.

В інших магазинах нового формату діяльність магазинів буде контролюватися за допомогою відеокамер, інтелектуальних полиць, датчиків і сенсорів. Зображення будуть оброблятися за допомогою штучного інтелекту. На виході з магазину покупці отримають повідомлення про нарахування плати за придбаний товар. Пілотний магазин в новому форматі вже випробуваний в Токіо.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або