All Retail
Опубліковано

Євроторг зафіксував зростання чистих роздрібних продажів на 10,5%

Теги:
Білорусь
Евроопт
Фото:
wikipedia.org

Найбільший рітейлер Білорусі, Євроторг, повідомив про зростання чистих роздрібних продажів на 10,5% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року до 2,4 млрд білоруських рублів (820 млн євро) в першій половині фінансового року.

Компанія пояснила це зростання відкриттям нових магазинів, а також зростанням порівнянних продажів на 3,6%.

Євроторг зазначає, що структура зіставних продажів продовжувала відображати зміни в поведінці клієнтів за цей період: можна порівняти трафік знизився на 6,5%, а середній чек збільшився на 10,7%.

Генеральний директор Євроторг Андрій Зубков сказав: «Фінансові результати Євроторг за перше півріччя стали логічним продовженням високих операційних показників компанії, які характеризувалися зростанням зіставних продажів і відкриттям нових магазинів".

Кількість магазинів, що працюють під брендом Hit !, збільшилася до 309 в 116 населених пунктах, а торгові точки «Грошик» зросли до 46 магазинів в 19 населених пунктах.

Частка дискаунтерів в виручці компанії збільшилася до 24,6% в порівнянні з 17,5% в першій половині 2020 року.

Рітейлер повідомив про зростання EBITDA на 12,5% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року до 228,1 млн білоруських рублів.

За станом на 30 червня 2021 року мережа магазинів компанії нараховувала 987 продуктових магазинів. У першому півріччі Євроторг прискорив процес відкривши 69 магазинів, в тому числі 58 магазинів біля будинку.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або