All Retail
Опубліковано

Свинарство: в Україні скоротилося поголівʼя на 1%

Теги:
свинарство
Фото:
Укрінформ

Кількість свиней в Україні на початок вересня склала 6,1 млн гол., що на 60 тис. голів або на 1% менше, ніж рік тому.

Про це повідомляє Асоціація свинарів України з посиланням на Держстат.

"Протягом останніх декількох місяців спостерігаємо поступове уповільнення темпів приросту чисельності свиней в сільськогосподарських підприємствах. Так, якщо в першому півріччі цей показник коливався в межах 9-11,6%, то з починаючи з липня спостерігаємо його зменшення. Тому вже на початку вересня наявне промислове свинопоголівʼя перевищувало минулорічне тільки на 4,6% або 164 тис. гол. ", — говориться в повідомленні.

У той же час відхилення кількості свиней в присадибному секторі в бік зменшення залишається на рівні 8,5% протягом 2021 р .: за оцінками Держстату, в господарствах населення на початок осені тримали 2,38 млн свиней, що на 224 тис. гол. менше, ніж рік тому.

«Обмеженої позитивної динаміки в промисловому секторі було недостатньо, щоб «перекрити» втрати присадибних господарств і зберегти загальну чисельність свиней в країні на рівні минулого року", — констатують в АСУ.

Аналітики профільної асоціації висловлюють сумніви щодо зміни ситуації найближчим часом.

"Непрості економічні обставини, в яких вітчизняні свиногосподарства працюють вже майже рік, не заохочують до подальшого нарощування поголівʼя. Тому ми навряд побачимо зростання темпів приросту кількості свиней в сільськогосподарських підприємствах в короткостроковій перспективі", — йдеться в повідомленні.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або