All Retail
Опубліковано

Влада ЄС хоче запровадити єдиний тип зарядки для всіх гаджетів. Apple проти

Ухвалення такого законопроекту відібʼється на Apple більше, ніж на інших виробниках, вважає співрозмовник Reuters.

В ЄС вже більше десяти років наполягають на загальному зарядному пристрої, кажучи, що такий хід був би кращим для навколишнього середовища і зручнішим для користувачів. Крім того, влада наполягає на окремому продажі зарядних пристроїв і гаджетів.

Apple, чиї iPhone досі використовують кабелі з розʼємом lightning, заявляла, що правила, які змушують розʼєми відповідати одному типу, можуть стримувати інновації, створювати більше відходів і дратувати споживачів.

Сучасні конкуруючі пристрої на базі Android заряджаються за допомогою розʼємів USB-C. Згідно з дослідженням ЄС 2019 року, половина зарядних пристроїв, проданих з мобільними телефонами в 2018 році, мала розʼєм microUSB, в той час як 29% мали розʼєм USB-C і 21% — розʼєм Lightning.

Додамо, що Apple вже давно піддається критиці користувачів за використання більш повільного в порівнянні з USB-C розʼєму lightning, однак продовжує використовувати його в своїх смартфонах, в тому числі в новітній лінійці iPhone 13. В той час як в компʼютерах і топових моделях планшетів вже перейшла на USB-C.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або