All Retail
Опубліковано

Кабмін затвердив терміни контролю органів органічної сертифікації

Теги:
органічна продукція
Фото:
npr.org

Уряд затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження діяльності органів сертифікації в сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції.

Відповідну постанову було прийнято на засіданні Кабінету міністрів сьогодні, 22 вересня, йдеться на Урядовому порталі.

"На сьогодні в Україні активно розвивається виробництво органічної продукції. Зараз сформовано національне законодавство в сфері органічного виробництва, яке відповідає праву ЄС і визначає вимоги до виробництва такої продукції, порядок сертифікації, ведення реєстрів. Мінекономіки здійснює практичні заходи щодо його впровадження", — зазначила заступник міністра економіки України Ірина Новікова.

Відповідно до затверджених критеріїв оцінки ступеня ризику діяльності органів сертифікації буде визначатися періодичність здійснення планових заходів контролю Державною службою з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів. Так, субʼєкти господарювання, які відповідно до критеріїв мають високий ступінь ризику, будуть перевірятися службою не частіше ніж один раз на 2 роки, із середнім ступенем ризику — не частіше ніж один раз на 3 роки, з незначним — не частіше ніж один раз на 5 років.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або