Кабмін затвердив терміни контролю органів органічної сертифікації
- Фото:
- npr.org
Уряд затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження діяльності органів сертифікації в сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції.
Відповідну постанову було прийнято на засіданні Кабінету міністрів сьогодні, 22 вересня, йдеться на Урядовому порталі.
"На сьогодні в Україні активно розвивається виробництво органічної продукції. Зараз сформовано національне законодавство в сфері органічного виробництва, яке відповідає праву ЄС і визначає вимоги до виробництва такої продукції, порядок сертифікації, ведення реєстрів. Мінекономіки здійснює практичні заходи щодо його впровадження", — зазначила заступник міністра економіки України Ірина Новікова.
Відповідно до затверджених критеріїв оцінки ступеня ризику діяльності органів сертифікації буде визначатися періодичність здійснення планових заходів контролю Державною службою з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів. Так, субʼєкти господарювання, які відповідно до критеріїв мають високий ступінь ризику, будуть перевірятися службою не частіше ніж один раз на 2 роки, із середнім ступенем ризику — не частіше ніж один раз на 3 роки, з незначним — не частіше ніж один раз на 5 років.