All Retail
Опубліковано

McDonaldʼs закриє кавʼярні McCafe в Україні — ЗМІ

Теги:
McDonald's

У МакДональдз кажуть, що в зонах McCafe немає необхідності, після того як їх кава зʼявилася в основному меню ресторанів. Можливо, є ще причини.

МакДональдз Україна відмовилася від розвитку мережі кафе McCafe. За останні два роки число кавʼярень скоротилося більш ніж втричі, і решта пʼять закладів будуть поступово закриті.

Цю інформацію LIGA.net підтвердили в прес-службі компанії, пояснивши відмову від формату кафе тим, що преміальна кава McCafe зʼявилася в меню кожного ресторану мережі в Україні. Втім, на зарубіжних ринках наявність в меню напоїв з асортименту McCafe не заважає McDonaldʼs розвивати формат кавʼярень.

Опитані LIGA.net учасники ресторанного ринку називають і інші причини, наприклад, що концепт кафе просто не вписався в спеціалізацію українського McDonaldʼs — швидко обслуговувати великі потоки клієнтів.

В Україні перше McCafe відкрили в лютому 2011 року в флагманському ресторані McDonaldʼs на Лукʼянівці в Києві. Тоді в українському McDonaldʼs розповіли, що ціни будуть вищі, ніж в звичайних ресторанах McDonaldʼs, і близько 70-80% всіх покупок будуть припадати на кавові напої, а 30% — на десерти.

У 2016 році мережа налічувала вже 15 кавʼярень, кожне McCafe приносило ресторану в середньому 6% виручки.

Але вже через три роки плани компанії кардинально змінилися. "У 2019 МакДональдз Україна прийняла стратегічне рішення про поступове закриття зон McCafe. Це повʼязано з впровадженням преміальної кави McCafe в основне меню всіх закладів McDonaldʼs в тому ж році. Ми вирішили пропонувати клієнтам один бленд кави з одним смаком, в одному місці, з легким доступом для кожного ", — відповіли LIGA.net в прес-службі МакДональдз.

У 2019 року в Україні було 16 McCafe, кожне займало 7-8 кв.м. На сьогодні їх залишилося пʼять.

Чому компанія прийняла рішення закривати McCafe?

"На кожному ринку все дуже індивідуально і залежить від навантаження на ресторан. Українські ресторани входять в найбільш відвідувані ресторани в світі", — пояснили в прес-службі МакДональдз Україна. І додали, що наявність напою McCafe в основному меню дозволяє клієнтам замовляти преміальну каву і десерти не тільки у великих ресторанах, де є фізична можливість ставити зони McCafe, а в будь-якому ресторані мережі.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або