All Retail
Опубліковано

В Україні покращилися споживчі настрої, — дослідження

Теги:
споживчі настрої
Фото:
meetingsnet.com

Індекс споживчих настроїв (ІСН) українців після зниження в липні на 1,6 пункту в серпні зріс на 2,4 п. — до 73,7 п. За 200-бальною шкалою.

Про це свідчить дослідження агентства Info Sapiens.

"У серпні 2021 року в порівнянні з липнем істотних змін в індексі споживчих настроїв і його компонентах не відбулося. У порівнянні з першим кварталом 2021 року спостерігається слабка тенденція до поліпшення споживчих настроїв, зокрема, покращилася оцінка поточного матеріального становища", — йдеться в повідомленні агентства.

Згідно з дослідженням, в серпні індекс поточного становища (ІПС) зріс на 2,1 п. — до 60,3 п. Зокрема, індекс поточного особистого матеріального становища підвищився на 2,5 п. — до 63,7 п., а індекс доцільності великих покупок — на 1,6 п., до 76,8 п.

У той же час індекс економічних очікувань (ІЕО) за минулий місяць зріс на 2,9 п. — до 78,2 п., В тому числі індекс очікуваних змін особистого матеріального становища — на 2,9 п., до 78,2 п .

Індекс очікуваного розвитку економіки країни протягом найближчого року зберігся на рівні 65,9 п., а індекс очікуваного розвитку економіки країни на найближчі пʼять років зріс на 4,9 п. — до 83,7 п.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або