All Retail
Опубліковано

Скільки можна заробити на вирощуванні картоплі

Теги:
овочі
Фото:
freshmart.com.ua

Незважаючи на те, що картопля є досить високомаржинальною культурою, реальна рентабельність інвестицій, вкладених у вирощування картоплі, становить близько 30%.

Таку думку висловив Микола Гордійчук, директор компанії «Агріко Україна» — лідера на ринку імпортованої і вирощеної в Україні насіннєвої картоплі, в відеоблозі Aggeek.

"Виростити картоплю — це лише 50% успіху. Потрібно також правильно зберегти культуру для того, щоб реалізувати її протягом сезону по найбільш прийнятним для виробника цінам. До того ж, наші партнери-виробники хочуть, щоб ми здійснювали рівномірні поставки протягом усього сезону продукції гарної якості ".

Якщо говорити про прибуток, що отримується компанією з 1 га картоплі, то, за словами Миколи Гордійчука, в середньому він становить 50 тис. грн ($ 1,9 тис).

"Картопля — високомаржинальна культура в плані отримання прибутковості з 1 га. При цьому бізнес по вирощуванню картоплі дуже капіталомісткий — середні витрати в вирощування 1 га столової картоплі складають 120-150 тис. грн ($ 4,5-5,6 тис.), А насіннєвої — близько 250 тис. грн/га ($ 9,4 тис.). Сюди входять витрати на насіннєвий матеріал, технології, добрива, прибирання.

Виходячи з цього, рентабельність капіталу — близько 30% "- зазначив Микола Гордійчук.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або