All Retail
Опубліковано

Прогноз: Ціни на українську агропродукцію будуть високими протягом усього сезону

Теги:
сільське господарство
Фото:
agro-business.com.ua

Аналітики ІА «АПК-Інформ» оцінюють сумарний урожай зернових і олійних культур в Україні в 2021 року на рівні 104 млн т, що є абсолютним рекордом за всю історію спостережень.

Про це розповіла директор з маркетингу ІА «АПК-Інформ» Ірина Озіп.

«Сприятливі погодні умови в період вегетації ранніх зернових культур сформували досить високі показники врожайності пшениці, ячменю та інших ранніх культур. Також закладено високий потенціал врожайності пізніх культур», — пояснила вона, додавши, що загальне виробництво зернових культур прогнозується на рівні 80,6 млн т, що на 24% більше, ніж в попередньому сезоні. Основу виробництва в даному сегменті становлять кукурудза (37,8 млн т) і пшениця (31,2 млн т).

Експерт також повідомила, що урожай олійних культур в Україні в 2021 р очікується другим за величиною і оцінюється в 23,2 млн т (+ 19% до 2020 р). Аналітики очікують рекордний урожай соняшнику — 16,8 млн т — за рахунок приросту площ і збільшення врожайності.

«При цьому, незважаючи на очікуваний рекордний урожай, ціни на українську агропродукцію залишаються досить високими. Основними факторами впливу на цінову динаміку є високий рівень цін в основних країнах-експортерах на тлі ризиків зниження виробництва, а також стримування продажів українськими фермерами. Ми очікуємо, що високий рівень цін збережеться протягом усього сезону. У свою чергу, обмежуючими факторами можуть стати зниження купівельної спроможності імпортерів, а також обмеження торговельних потоків в період чергової хвилі пандемії», — додала Озіп.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або