All Retail
Опубліковано

У Китаї відкриється найбільший в світі торговий центр безмитної торгівлі

Теги:
Китай
Фото:
https://www.epravda.com.ua

Комплекс площею 930 000 квадратних метрів відкриється в червні 2022 року.

У південній китайській провінції Хайнань завершується будівництво гігантського торгового центру безмитної торгівлі. Як повідомляє ТАСС, ТРК площею 930 тис. кв. м прийме перших покупців в червні 2022 року.

Комплекс будується в місті Хайкоу. В даний час наближаються до завершення основні будівельні роботи, зводяться дах і зовнішня скляна навісна стіна. Згідно представленої концепції, площі торгового центру будуть зайняті магазинами безмитної торгівлі та традиційною роздрібною торгівлею, а частина площі буде віддана під офісні приміщення.

Китайська влада розвиває програму безмитної торгівлі в провінції Хайнань з 2011 року. У минулому році було прийнято рішення збільшити квоту на покупки в магазинах безмитної торгівлі з 30 до 100 тисяч юанів, що еквівалентно 14 200 доларів. Крім того, список предметів, включених в програму, буде розширено з 38 до 45 груп.

В останні роки Хайнань активно трансформується китайською владою в порт вільної торгівлі. Обсяг продажів в магазинах безмитної торгівлі в провінції за першу половину 2021 року оцінюють у 4,1 мільярда доларів, що більш ніж на 250% більше, ніж за перші шість місяців 2020 року.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або