All Retail
Опубліковано

Ціни на яблуко знизилися до мінімального значення за 3 роки

Теги:
фрукти
Фото:
УНН

На сьогоднішній день ціни на якісне яблуко в Україні опустилися до мінімального рівня за останні три роки.

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit. При цьому, попит в даному сегменті, навіть після зниження відпускних цін, як і раніше, відсутній.

Так, ще з кінця минулого тижня садівники опустили мінімальні межі цінового діапазону практично на всі сорти яблук до позначки 5 грн/кг ($ 0,19/кг), що в середньому на 37% дешевше, ніж тижнем раніше. На сьогоднішній день, більшість українських виробників вважають за краще закладати на зберігання яблуко зимових сортів в очікуванні більш високих цін і поліпшення ситуації на ринку. Але, при цьому, українські садівники вже задаються питанням "Куди продавати яблука на початку зими?".

Роздрібні мережі та оптові компанії також звели до мінімуму закупівлю яблук у місцевих виробників, посилаючись на низьку реалізацію даних фруктів в роздріб. В результаті, одним з варіантів на даний момент може виступати переробка. Але тут теж є свої нюанси. Переробні підприємства готові закуповувати яблука не дорожче 1,80-2,40 грн/кг ($ 0,07-0,09/кг).

На сьогоднішній день відпускні ціни на яблука в Україні вже в середньому на 35% нижчі, ніж в аналогічний період минулого року. І на сьогоднішній день дана ціна є найнижчою за останні три роки. Нижчі ціни на яблука озвучувалися в 2018 році, коли в країні був зібраний рекордний урожай даних фруктів.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або