All Retail
Опубліковано

Україна, як і раніше, експортує картоплю в Білорусь, а розрив в цінах продовжує зростати

Теги:
картопля
Фото:
agropolit.com

Білорусь вперше так масово імпортує картоплю для потреб внутрішнього ринку під час прибирання свого врожаю.

За інформацією аналітиків EastFruit, привабливість експорту картоплі з України на ринок Білорусі продовжує зростати, а експортні відвантаження тривають.

За останні чотири тижні різниця в оптових цінах на картоплю на внутрішньому ринку Білорусі і України збільшилася в два рази, роблячи експорт ще більш вигідним. Ціни на картоплю на ринку України не змінювалися з липня, завмерши на позначці $ 0,22 за кг, в той час як Білорусі рівень цін уже досяг $ 0,36 за кг. Таким чином, на даний момент білоруські споживачі платять рівно в два рази більше за 1 кг картоплі, ніж в цей же час 2020 року.

Однак є ще один фактор, який стимулює поставки картоплі з України в Білорусь — це зростаючий попит і ціни на картоплю на ринку Росії. За останні чотири тижні ціни на картоплю в Росії виросли на 42%, а різниця в цінах між ринками України і РФ вже перевищує 100%. Тобто в Україні картопля зараз вдвічі дешевша, ніж в Росії. У Білорусі картоплю теж продають дешевше, ніж в Росії, тому, незважаючи на триваючий імпорт, Білорусь в цей же час експортує картоплю на ринок Росії.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або