All Retail
Опубліковано

Україна вперше імпортувала яйця з Білорусі

Теги:
імпорт
Фото:
tv.ua

Україна вперше за роки незалежності в липні-серпні 2021 р імпортувала харчові яйця з Білорусі.

Про це заявив виконавчий директор «Союзу птахівників України» Сергій Карпенко, йдеться в повідомленні асоціації.

Він нагадав, що галузь птахівництва збиткова вже два роки, і наслідки цього для ринку кричущі.

«Закрилося більше 30 підприємств з виробництва яєць, більше 9 підприємств з виробництва мʼяса птиці. За два роки поголівʼя скоротилося на 11 млн голів, — зазначив він. — Виробництво мʼяса птиці скоротилося на 40 тис. т з початку року. Виробництво яєць — на 3 млрд штук, що становить чверть від обсягу виробництва в 2020 р».

За його словами, сьогодні вже зрозуміло, що зниження цін на корми, навіть з рекордним урожаєм, не відбудеться.

«Ми бачимо ціни на електроенергію, газ ... Є у держави підстави підвищувати рівень оподаткування в таких умовах? Зрозуміло, що ні — це лише поглибить кризу», — підкреслив він щодо виключення птахівників з переліку платників єдиного податку IV групи, передбаченого законопроектом № 5600.

Можливості щодо підвищення цін на внутрішньому і зовнішньому ринках у виробників досить обмежені. Але, за прогнозом Сергія Карпенка, продукція птахівництва буде дорожчати.

"Ми припускаємо, що ціни на мʼясо птиці на яйце будуть рости, — зазначив він. — Враховуючи навіть те, що вдвічі збільшиться нормативна грошова оцінка землі (якщо таке рішення приймуть), це спричинить за собою певне зростання цін на продукцію рослинництва".

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або