All Retail
Опубліковано

Злиття Auchan і Carrefour не буде

Теги:
Carrefour
Auchan
AR ексклюзив
Фото:
wikipedia.org

Auchan відмовився від покупки Carrefour.

Група Auchan розглядала можливість покупки конкурента з виплатою 70% готівкою і 30% цінними паперами обʼєднаної компанії.

Французькі продуктові рітейлери Carrefour і Auchan завершили переговори про можливе злиття, не домовившись про ціну. За повідомленням інформаційного агентства Bloomberg, група Auchan, що належить родині Мюллерів, розглядала можливість покупки свого більшого конкурента з оплатою 70% акцій готівкою і 30% — цінними паперами обʼєднаної компанії з істотною премією.

Auchan є пʼятим за величиною роздрібним продавцем продуктових магазинів у Франції з оціночної часткою ринку 9%, а Carrefour — другим з часткою ринку близько 20%. Шляхом злиття компанії сподівалися посилити конкуренцію з швидко зростаючими німецькими дискаунтерами Aldi та Lidl і посилити модернізацію їх бізнесу в епоху електронної комерції.

Повідомляється, що проти злиття з Auchan Group виступила сімʼя Moulin-Use, яка володіє групою універмагів Galeries Lafayette і є найбільшим акціонером Carrefour з часткою близько 10%. Акціонери порахували, що угода з оплатою частини бізнесу звичайними акціями не має стратегічного сенсу.

Крім того, сторони не дійшли згоди про оцінку бізнесу Auchan для випуску спільних цінних паперів, оскільки класичний роздрібний торговець, орієнтований на гіпермаркет, в останні роки втрачає частку ринку у Франції.

У 2020 році обсяг продажів компанії склав 32 мільярди євро, приблизно половина з яких припала на внутрішній ринок. Для порівняння, виручка Carrefour в 2020 році склала 70 мільярдів євро, 50% з яких також надійшли від продажів у Франції.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або