All Retail
Опубліковано

Світові поставки планшетів різко впали

Теги:
побутова техніка і електроніка
Фото:
ЛігаБізнесІнформ

Постачання планшетів у третьому кварталі 2021 року знизилися на 15% порівняно з третім кварталом 2020 року і склали 37,7 мільйона штук.

Аналітичне агентство Canalys повідомляє у своєму звіті про зниження попиту на планшети.

Як зазначено у звіті Canalys, це зумовлено тим, що в більшості регіонів знизився попит на планшети у роздрібних покупців та освітніх установ. У регіоні Asia-Pacific (APAC), втім, попит зріс на 23%, тоді як у регіоні EMEA, що включає Європу, він упав на 27%.

Незважаючи на те, що обсяг ринку планшетів у третьому кварталі зменшився, деякі компанії утримують свої позиції на колишньому рівні.

Apple, як і раніше, знаходиться на першому місці і обсяг її поставок у третьому кварталі 2021 року (15,23 млн штук) порівняно з 2020 роком майже не змінився. При цьому частка Apple на ринку збільшилася з 34,4 до 40,4%.

Друге місце у рейтингу Canalys посіла компанія Samsung. Постачання її планшетів знизилися на 20,2%, а частка на ринку, зрештою, зменшилася незначно — з 20,4% до 19,1%. У пʼятірці лідерів тільки Lenovo покращила показники: компанія поставила у продаж 4,2 мільйона планшетів, тобто на 2% більше, ніж у 2020 році. Постачання у компаній Amazon і Huawei помітно зменшилися, відповідно, на 45% і 51%.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або