All Retail
Опубліковано

Виробництво та експорт соняшникової олії можуть досягти рекорду

Теги:
соняшникова олія
Фото:
agro-ukraine.com

Потенціал виробництва та експорту української соняшникової олії у сезоні-2021/22 оцінюється на рекордному рівні.

Про це повідомила аналітик олійних ринків ІА "АПК-Інформ" Світлана Киричок.

"При цьому хочу зазначити, що у вересні поточного МР, за нашими оцінками, було вироблено всього 452 тис. т олії. Це є мінімальним показником з 2018/19 МР. Пояснюється ситуація, що склалася, тим, що старт сезону для переробників був дещо зрушений внаслідок затримок". "Крім того, фіксується відсутність активних продажів з боку аграріїв. Як наслідок, обсяг виробництва олії у вересні поступається показнику в аналогічний місяць попереднього сезону", — підкреслила аналітик.

Так, за її словами, незважаючи на темпи переробки першого місяця нового сезону, виробництво соняшникової олії в Україні в 2021/22 МР очікується на рекордному рівні — 7,1 млн т (+23% до 2020/21 МР).

«Експорт української олії у вересні—жовтні також скоротився щодо аналогічного періоду 2020 р. на 14%. Було відвантажено 711 тис. т – це мінімальний показник для зазначеного періоду з 2017/18 МР. Обмеження виробництва помірним надходженням олії на ринок може зберегтися і в найближчі місяці, що також може позначатися на темпах експорту продукції. При цьому потенціал експорту української соняшникової олії у сезоні-2021/22 оцінюється на рекордному рівні — 6,7 млн т (+28% до 2020/21 МР)», — додала Киричок.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або