All Retail
Опубліковано

Найближчі кілька років очікується «бум» розвитку торгової нерухомості в регіонах України — думка

Теги:
новини ТРЦ
Фото:
RAU

"Бум" на ринку торговельної нерухомості в регіонах України очікується в найближчі кілька років, проекти реконцепції та редевелопменту застарілих обʼєктів — вже у розробці, повідомила директор компанії UTG Євгенія Локтіонова.

«Торгова нерухомість у регіонах зараз розвивається активніше, ніж у Києві та інших містах-мільйонниках. Повʼязано це з тим, що у регіональних містах із населенням менше мільйона питання про насичуваність ринку не стоїть, є міста, в яких торгових центрів немає взагалі. Думаю, що в найближчі кілька років на нас чекає якийсь «бум», — сказала вона на прес-конференції «20 років еволюції комерційної та житлової нерухомості. Ретроспектива та тренди» в агентстві "Інтерфакс-Україна".

За словами Локтіонової, сплеск активності на регіональному ринку торгової нерухомості очікувався ще два роки тому, проте йому завадили президентські вибори та пандемія коронавірусу.

За її словами, наразі триває активна розробка проектів реконцепції та редевелопменту застарілих проектів у регіонах, реалізація яких очікується протягом півроку.

"У роботі нашої компанії на сьогодні близько семи проектів — Хмельницький, Вінниця, Камʼянець-Подільський, два проекти в Ізмаїлі та інших містах", — розповіла експерт.

Як сказав керівник департаменту стратегічного консалтингу UTG Костянтин Олійник, необхідність реконцепції та оновлення застарілих обʼєктів стане питанням конкуренції та виживання.

"Змінюються споживча поведінка, люди швидше замовляють товари онлайн, не хочуть заходити до торгових галерей. Все це призведе до того, що в застарілих, не концептуальних обʼєктах без сучасних змін і зі старим ремонтом відвідуваність впаде. Більш-менш вона триматиметься у якісних, сучасних обʼєктах", — пояснив він.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або