All Retail
Опубліковано

ФАО прогнозує рекорд світової торгівлі зерном за рахунок пшениці та рису

Теги:
зернові
Фото:
agropolit.com

Світові запаси зернових культур у 2021/22 сільськогосподарському році можуть знизитися, незважаючи на те, що у 2021 році очікується рекордний обсяг виробництва у світі.

Про це йдеться у повідомленні Продовольчої та сільськогосподарської організації Обʼєднаних Націй (ФАО).

Прогноз ФАО щодо світового виробництва зернових у 2021 році був знижений порівняно з даними попереднього прогнозу на 6,7 млн т до 2 793 млн т, і це коригування зумовлене зниженням оцінок за обсягом виробництва в Ісламській Республіці Іран, Туреччині та Сполучених Штатах Америки. При цьому прогноз щодо обсягу виробництва фуражних зернових у світі було переглянуто у бік підвищення. Прогноз з виробництва кукурудзи у світі був підвищений з урахуванням того, що в Бразилії та Індії врожайність виявилася вищою за очікувану, а також у звʼязку з поліпшенням видів на врожай у кількох країнах Західної Африки. Очікується, що обсяг виробництва зернових у світі перевищить показники минулого року та досягне нового рекордного рівня.

ФАО прогнозує, що обсяг споживання зернових у світі загалом у 2021/22 МР складе 2812 млн т, що на 1,7% більше, ніж сезоном раніше; таке зростання зумовлене очікуваним збільшенням світового споживання пшениці, яке збільшуватиметься паралельно зі зростанням чисельності населення, а також прогнозованим зростанням споживання кукурудзи в кормових та промислових цілях.

Світові запаси зернових станом на кінець сезону в 2022 році можуть виявитися на 0,8% нижче за їх обсяг на початок сільськогосподарського сезону, становлячи 819 млн т. Як наслідок, світовий показник відношення обсягу запасів зернових до рівня їх споживання в 2021/22 МР може становити 28,5% — тобто трохи нижче за показник минулого сільськогосподарського року в 29,4% — залишившись при цьому на загалом прийнятному рівні.

У звʼязку з більш активною, ніж передбачалося раніше, світовою торгівлею пшеницею та рисом, прогноз щодо обсягу торгівлі зерновими у світі загалом у 2021/22 році був переглянутий і тепер становить рекордні 478 млн т, що на 0,3% вище, ніж у 2020/21 року.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або