All Retail
Опубліковано

Україна нарощує імпорт свинини

Теги:
свинарство
Фото:
Укрінформ

Україна у жовтні імпортувала понад 6 тис. т, що майже на чверть перевищує попередній імпортний максимум, зафіксований у серпні 2021 р. (4,9 тис. т).

Про це йдеться у повідомленні Асоціації свинарів України.

Як зазначається, зниження котирувань свинини в країнах ЄС під тиском слабшої закупівельної активності на внутрішньому ринку та малоактивної торгівлі з Китаєм забезпечило європейській свинині конкурентоспроможність навіть після вичерпання імпортних квот. Так, якщо у серпні середньозважена митна вартість кілограма імпортованої свинини становила близько $2, то у вересні вона знизилася до $1,82/кг, а в жовтні — до $1,74/кг.

"Митна вартість більшості товарних категорій протягом вересня-жовтня знизилася на 3-9 центів на кілограм. Переважна частина імпорту коштувала вітчизняним імпортерам 1,5-1,77 $/кг. Суттєвіше знизилися ціни на більш дорогі позиції. Так, наприклад, у серпні середньорозрахункова ціна кілограма охолодженої обваленої свинини становила $ 2,93, то вже в жовтні вона знизилася до $ 2,48. – до 1,6 $/кг” – коментують в АСУ.

До списку основних країн-постачальників свинини – Данії, Польщі, Нідерландів, звідки за 10 місяців завезли 85% імпорту – у жовтні додалася Бельгія (10% надходжень свинини за звітний місяць). Крім того, відновилося постачання свинини з Канади.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або