Які продукти харчування виробляють в Україні у найбільшій кількості
- Фото:
- agro-ukraine.com
2020 року Україна виробила та поставила на експорт чимало продуктів харчування.
Про це повідомляє УНН з посиланням на інфографічний довідник "Агробізнес України".
Так, найбільшим було виробництво олії — 5 913 тис. т.
На другому місці – виробництво борошна – 1 624 тис. т.
Замикають трійку лідерів виробники мʼяса птиці з показником 1405 тис. тонн.
Також Україна виробила чимало шоколаду та кондитерських виробів (438 тис. т), свинини (697 тис. т), сирів (197 тис. т).
Примітно, що експорт олії торік становив 5 245 тис. т, експорт борошна — 223 тис. т, експорт мʼяса птиці — 431 тис. т.