All Retail
Опубліковано

В Україні молоко вже дорожче, ніж у країнах Центральної Європи

Теги:
молоко
Фото:
epravda.com.ua

Рівень цін на молоко-сировину в Україні з початку 2021 р. суттєво перевищує відповідний рівень цін, що сформувався у країнах Центральної Європи, а також у середньому щодо Європейського Союзу.

Про це повідомив завідувач відділу фінансово-кредитної та податкової політики Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» к.е.н. Леонід Тулуш.

За його словами, ціни на молоко-сировину в Угорщині, Латвії, Словаччині не перевищують 32 €/100 кг, у Польщі — 33,5 €/100 кг, залишаючись відносно стабільними у 2021 році.

"Водночас ціни на молоко-сировину в Україні, розраховані в євро, у другій половині 2021 року суттєво зросли: з 35 €/100 кг у квітні-травні до понад 40 €/100 кг у вересні та понад 41,5 € /100 кг — у жовтні. Тобто за останні пʼять місяців цього року ціни на цей вид агропродукції зросли більш ніж на 16%", — зазначив експерт.

У вересні цього року перевищення рівня цін на молоко-сировину в Україні порівняно з Польщею становило понад 18%, Латвією – майже 23%, Білоруссю – понад 31%.

"У жовтні 2021 року відповідне співвідношення ще більше зросло — тобто розрив у цінах збільшився, автоматично знизивши конкурентоспроможність вітчизняної молочної продукції", — пояснив Леонід Тулуш.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або