All Retail
Опубліковано

Вершкове масло — лідер серед фальсифікованих продуктів

Теги:
вершкове масло
Фото:
agropolit.com

Державна служба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів за останні 12 місяців вилучила з обігу 16 т харчових продуктів, які не відповідають вимогам чинного законодавства.

Про це повідомила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька, йдеться у повідомленні відомства.

Найбільше виявлених порушень повʼязані з оборотом фальсифікованого вершкового масла. Так, за період з листопада 2020 р. по жовтень 2021 р. у закладах торгівлі та громадського харчування зафіксовано 159 порушень, повʼязаних з обігом фальсифікованого масла, припинено обіг 568 кг продукту та вилучено з обігу 15,5 т вершкового масла.

"Контроль безпеки харчових продуктів та боротьба з фальсифікатом — найважливіше завдання. Харчові продукти, які ми споживаємо щодня, повинні відповідати вимогам чинного законодавства та бути безпечними для споживачів. Компромісів у цьому питанні бути не може, тому робота по даному напрямку знаходиться на постійному контролі ", — зазначила Владислава Магалецька.

Усього за останні 12 місяців (з листопада 2020 р. по жовтень 2021 р.) Держпродспоживслужбою проведено понад 12,5 тис. моніторингів діяльності субʼєктів господарювання, які здійснюють виробництво та обіг харчових продуктів та понад 2,5 тис. перевірок закладів торгівлі, громадського харчування та обʼєктів, які здійснюють виробництво, щодо виявлення фальсифікованих харчових продуктів.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або