All Retail
Опубліковано

Україна скорочує виробництво макаронних виробів, але збільшує експорт

Теги:
продукти
Фото:
agropolit.com

На ринку України частка макаронних виробів вітчизняного виробництва цього року займе 66%, а продукції, що імпортується, — 34%.

Таку оцінку озвучила асоціація "Український клуб аграрного бізнесу" на своїй сторінці у Facebook.

За останні 5 років в Україні спостерігається скорочення обсягів виробництва макаронних виробів. Так, згідно з прогнозами, в 2021 році в Україні буде вироблено близько 67,7 тис. т даного продукту, що на 7% нижче за аналогічний показник минулого року і на 23% нижче за показник 5-річної давності

«Водночас спостерігається тенденція зростання імпортних поставок макаронних виробів. За попередніми оцінками, у 2021 р. в Україну буде імпортовано близько 49,1 тис. т цього продукту, що на 7% менше за аналогічний показник минулого року, але при цьому на 82% перевищує показник 2017 року. Тішить той факт, що за результатами 50% імпортних поставок припадає на Італію, яка славиться своєю продукцією і є «законотворцем» у цій галузі. Далі слідує постачання з Туреччини (21% імпортованого обсягу), Польщі (20%), Латвії (2%) та Китаю (2%)", — коментує аналітик УКАБ Світлана Литвин.

Україна також здійснює експортні поставки макаронних виробів, проте вони значно поступаються імпортним. За попередніми оцінками, у 2021 році буде експортовано 5,4 тис. т цього продукту, що на 48% перевищує аналогічний показник минулого року. За 10 місяців 2021 року основними покупцями українських макаронних виробів були Венесуела (37% українського експорту), Молдова (21%), Литва (7%), Того (7%) та Латвія (4%).

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або