Україна наростила експорт мʼяса на 21%
- Фото:
- delo.ua
Україна наростила експорт мʼяса за рахунок курятини.
Про це повідомляє Національний науковий центр "Інститут аграрної економіки".
За рік експорт мʼяса зріс на 21%: у січні-вересні 2021 року Україна експортувала продукції мʼясної групи на 593 млн дол., тоді як у січні-вересні 2020 року на 488 млн дол.
"Вирішальним фактором, який впливає на збільшення експорту агропродукції цієї групи, є зростання вартості та обсягів поставок на закордонні ринки мʼяса птиці, переважно курки. Ця тенденція зберігається вже кілька років", — коментує старший науковий співробітник відділу економіки аграрного виробництва та міжнародної інтеграції ННЦ Богдан Духницький.
Найбільше українського мʼяса цього року придбала Саудівська Аравія — на 135 млн дол. Друге місце посідають Нідерланди, третє — Китай.
Щодо мʼяса птиці, то експорт продукту за рік зріс на 20%: з 420 млн дол. до 504 млн дол.
"З огляду на актуальні тенденції цього року можливе чергове оновлення рекорду експорту мʼяса птиці нашою країною", — підсумував Духницький.