All Retail
Опубліковано

Основний компонент борщового набору в Україні різко зріс у ціні

Цього тижня українські фермери почали активно підвищувати ціни на столові буряки.

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit. Подорожчання цієї продукції та високий попит спричинили постачання імпортних столових буряків. Так, цього тижня на українському ринку зʼявилися перші партії столових буряків виробництва Польща.

За даними щоденного моніторингу проекту, за тиждень ціни на столові буряки зросли в середньому в 1,5 рази, і сьогодні українські фермери готові відвантажувати цей коренеплід по 9-12 грн/кг ($0,34-0,45/кг). Таке стрімке зростання цін учасники ринку пояснюють досить обмеженою пропозицією цієї продукції. Більшість виробників вважають за краще відмовлятися від продажів столових буряків у надії на подальше зростання цін у даному сегменті.

На таку ситуацію миттєво відреагували трейдери, які на цьому тижні розпочали постачання в Україну польських буряків. На сьогоднішній день обсяги цієї продукції невеликі, а відпускні ціни на імпортні буряки озвучуються в діапазоні 8-8,50 грн/кг ($0,30-0,32/кг).

Таким чином, на даний момент столові буряки в українських господарствах коштують у середньому в 3,3 рази дорожче, ніж наприкінці листопада 2020 року. При цьому, якщо українські фермери й надалі утримуватимуться від продажу буряків, більшість ключових гравців ринку не виключають, що імпорт цього коренеплоду з Польщі може різко зрости вже наступного тижня.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або