All Retail
Опубліковано

Прогноз: Глобальна логістична криза призведе до подорожчання продуктів

Світові споживчі ціни зазнають значного зростання у 2022 році через збої в ланцюжку поставок, перевантаженість морських портів та неефективність терміналів.

Про це повідомляє ІА «АПК-Інформ: фрукти та овочі» з посиланням на звіт UNCTAD (Конференції Організації Обʼєднаних Націй з торгівлі та розвитку).

Відновленню світової економіки внаслідок пандемії Covid-19 загрожують високі ставки фрахту, які, ймовірно, збережуться найближчими місяцями, йдеться в огляді UNCTAD щодо ситуації з постачанням продовольства у 2021 році.

Аналіз показує, що різке зростання вартості контейнерних перевезень, якщо воно збережеться, може призвести до збільшення світових цін на імпорт на 11% та споживчих цін на 1,5% у період з поточного моменту до 2023 року.

Згідно зі звітом, попит на товари зріс у другій половині 2020 року та у 2021 році, оскільки споживачі витрачали свої гроші на товари, а не на послуги під час локдауну. Перехід на віддалений режим роботи, покупки в інтернет-магазинах та збільшення продажів компʼютерної техніки — це створило безпрецедентний попит на логістичні послуги.

Цей значний стрибок у потоках контейнерної торгівлі був повʼязаний з нестачею контейнерних суден, контейнерів, робочої сили, обмеження COVID-19 у портових регіонах і перевантаженість самих портів.

Зазначається, що невідповідність між попитом, що росте, і де-факто скороченими можливостями пропозиції призвела до рекордних ставок контейнерних перевезень практично на всіх торгових маршрутах.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або