All Retail
Опубліковано

Нова Пошта впроваджує роботів для сортування посилок

Теги:
Нова Пошта
Фото:
Новое Время

"Нова Пошта" до кінця року роботизує зони вантажних та дрібних відправлень ще на 10 своїх сортувальних центрах, наразі роботи задіяні вже на 20 обʼєктах, повідомила прес-служба групи компаній у понеділок.

У «Новій Пошті» розповіли, що, залежно від ваги посилки, компанія використовує різні види роботів. Так, на зонах сортування дрібних відправлень (до 2 кг) використовується робот-train, що складається із двох секцій.

«Це власна розробка «Нової Пошти» та виробника SBR, аналогів якої немає в Україні. Працівник викладає посилку на робота, який відвозить її до сканера і переміщає в бокс, який відповідає за певний географічний напрямок. Працюють роботи на спеціальній платформі з монорейкою, яка одночасно слугує їх зарядкою. Використання таких роботів дозволило збільшити продуктивність сортування дрібних посилок вдвічі. Наразі працюють 272 таких робота", — зазначили в компанії.

Для сортування відправлень до 30 кг використовуються роботи-піруети української компанії Deus Robots.

"Таку назву вони отримали, тому що можуть обертатися навколо своєї осі. Зі стрічки вивантаження посилка потрапляє на робота. Далі він підʼїжджає для сканування посилки і потім викладає її на роликовий конвеєр, з якого відправлення потрапляє безпосередньо в спеціальну сумку для доставки. Завдяки їхній спритності, такі роботи можуть працювати на різних ділянках сортування», — йдеться у повідомленні.

Крім того, у «Новій Пошті» додали, що компанія продовжує покращувати роботизацію вантажних терміналів. Так, у листопаді у Дніпрі відкрився термінал із повністю роботизованою зоною вантажних відправлень.

"50 роботележок, виробництва SBR, переміщують вантажі всередині терміналу із зони вивантаження в зону завантаження. Вони пересуваються магнітною стрічкою і можуть перевозити одночасно на собі до 300 кг і 1000 кг тягнути за собою. За добу такі роботележки здатні перевезти до 5 тис. вантажів, що підвищує продуктивність терміналу на 30%", — зазначили у НП.

Загалом компанія використовує на різних вантажних терміналах вже 180 роботів.

«При збільшенні обсягів відправлень у «Новій Пошті» ми прагнемо залишатися найшвидшою доставкою в Україні та створити гнучку систему нарощування потужності сортування з використанням роботів. Роботизація сортувальних терміналів дозволяє збільшувати продуктивність без додаткових навантажень на працівників. Крім того, автоматизуючи процеси, ми досягаємо більшої точності у сортуванні посилок, адже зменшення впливу людського чинника дозволяє уникнути можливих помилок", — цитується директор з розвитку компанії Олексій Тараненко.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або