All Retail
Опубліковано

Ціни на каву знаходяться на 10-річних максимумах, аналітики чекають подальшого зростання

Теги:
ціни на продукти харчування
Фото:
brovary.net.ua

Світові ціни на каву досягли максимумів за 10 років, при цьому аналітики очікують на їх збереження на високому рівні до 2023 року.

Фʼючерсні контракти на каву з постачанням у грудні за підсумками сесії у понеділок досягли $2,34 за фунт. Минулого четверга фʼючерси на біржі ICE піднімалися до $2,46, що стало максимальним показником з 2011 року, коли котирування перевищили $3 за фунт.

Водночас значення бенчмарку, який розраховується Міжнародною асоціацією кави, у пʼятницю досягло $2,07 за фунт, підскочивши на 85% порівняно з аналогічним періодом роком раніше.

"Питання щодо подальшої динаміки цін полягає в тому, наскільки ці коливання будуть тривалими в перспективі", — сказав стратег Saxo Bank із сировинних ринків Оле Хансен, слова якого наводить CNBC.

На думку експерта, варто слідкувати за ситуацією у Бразилії, щоб оцінити, як погодні умови в країні можуть вплинути на збирання врожаю. За його словами, несприятливі погодні умови вплинуть на ціни пізніше цього року, а також у 2022 і навіть у 2023 році.

Крім погоди негативний вплив на ринок надають проблеми з постачанням у світі, оскільки виробники та компанії, які переробляють кавові зерна, часто перебувають у різних країнах.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або