All Retail
Опубліковано

Україна розширює географію та обсяги зарубіжного продажу плодоовочевої продукції — Владислава Магалецька

Теги:
овочі
фрукти
Фото:
https://toitumine.ee

Якщо йдеться про ціни, то внутрішній ринок для українських виробників лохини часто виглядає привабливішим, ніж експорт.

Втім, ситуація поступово змінюється, і за 9 місяців цього року було експортовано вдвічі більше лохини, ніж за весь 2020 рік, наголосила голова Держпродспоживслужби України Владислава Магалецька під час конференції «Овочі та фрукти України-2021. Нові інвестиційні можливості», організованої проектом «АПК-Інформ: овочі та фрукти» спільно з EastFruit та Українською плодоовочевою асоціацією (УПОА). Також розширюється географія зарубіжних продажів яблук та обсяг експорту картоплі. Над цим, за словами Владислави Магалецької, активно працює Держпродспоживслужба.

"‎У 2020 році Україна експортувала яблука до 62 країн (19 тис. тонн). За 9 місяців цього року експортовано 10 тис. тонн до 65 країн (Австрія, ОАЕ, Молдова, Швеція, Оман, Саудівська Аравія, Туреччина, Греція, Білорусь) та ін. В даний час Держпродслужба працює над можливостями експорту яблук до Ізраїлю, Вʼєтнаму, Китаю, Єгипту та Індії. Зокрема, у Вʼєтнамі призначено нового посла України. — розповіла глава відомства. ‎

Щодо закордонних поставок лохини, то минулого року це було 1 тис. тонн та 11 країн світу. За 9 місяців 2021 року експортували 2 тис. тонн до 9 країн. В даний час продовжуються переговори щодо відкриття для ягоди ринків Китаю, Вʼєтнаму та Єгипту, пише Seeds. Глава Держпродспоживслужби нещодавно повернулася з Ізраїлю, де також обговорювалися питання постачання ягоди.

Картоплю минулого року експортували до 48 країн (2 тис. тонн), а за 9 місяців цього року продали вже 5,5 тис. тонн до 47 країн. За підсумками обстеження території на предмет відповідності фітосанітарним заходам, яке проводилося у 2019-2021 роках, картопля з 99 ділянок українських господарств загальною площею 2723 гектари може бути експортована. З 8 грудня почнуть діяти оновлені вимоги щодо постачання картоплі до країн ЄС.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або