All Retail
Опубліковано

Україна збільшила експорт яблук у 2,3 рази

Теги:
фрукти
експорт
Фото:
УНН

У вересні 2021 року експорт яблук був близьким до рекордного.

За інформацією аналітиків EastFruit, експорт яблука з України у вересні 2021 року зріс у 2,3 рази порівняно із вереснем 2020 року. У вересні 2018 року, коли ціни обвалилися до рекордно низьких рівнів і врожай яблука в Україні теж був рекордним, експорт яблука був трохи вищим, ніж цього року. Проте показник експорту яблука за вересень 2021 року можна вважати рекордним, якщо врахувати більш ніж двотижневу затримку початку збирання першого експортного сорту «Гала» в Україні.

Іншими словами, можна сказати, що за півтора-два тижні вересня 2021 року українські садівники та трейдери змогли експортувати майже стільки ж яблука, скільки й у 2018 році. При цьому географія експорту яблука з України у вересні 2021 року була трохи більшою, ніж у вересні 2018 року — товарні партії українського яблука вирушили лише до 12 країн, тоді як у 2018 році постачання здійснювалося до 15 країн світу.

Звуження географії експорту можна пояснити саме затримкою початку збирання яблука. Справа в тому, що після збирання, яблуко, призначене для віддалених країн, куди продукцію поставляють у морських контейнерах, потрібно охолодити до кондиційної температури і обробити інгібітором етилену. Після цього яблуко сортується та упаковується для відвантаження. Відповідно, потрібно кілька днів, перш ніж воно зможе витримати транспортування до країн Близького Сходу, Азії чи Африки.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або