All Retail
Опубліковано

Прогноз: Ціни на цукор продовжать зростати

Теги:
ціни на продукти харчування
Фото:
agropolit.com

Ціна на цукор може відчутно зрости у 2022 році. Високі ціни на газ, зростання вартості на світових ринках призведуть до подорожчання продукту на понад 20%.

Про це говориться у повідомленні НПЦ Цукробурякового виробництва.

Як зазначається, протягом попереднього року ціна на цукор зросла з 13,1 грн/кг до 25,4 грн. Держстат порахував, що за січень-жовтень 2021 року подорожчання склало 65,6%.

Керівник відділу аналітики Forex Club Андрій Шевчишин переконаний, що вартість солодкого продукту зростатиме для споживачів і більш суттєво, оскільки для цукрозаводів необхідне газ-вугілля для цукроваріння.

«Тож зростання ціни цукру підтримуватиме не тільки світовий тренд цін, а й пікові рівні цін енергоносіїв», — зазначив експерт.

Фахівці прогнозують, що ціна на цукор у 2022 році буде і надалі зростати. Називають дві причини: високі ціни у світі та зростання собівартості виробництва.

«Енергетична складова може досягати 60-70% у собівартості. Крім того, у 2022 році очікується зростання цін на мінеральні добрива, металопрокат, будівельні матеріали. Це також впливає на витрати при вирощуванні цукрових буряків та виробництво готової продукції», — вважають експерти. 

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або