All Retail
Опубліковано

Туреччина поставила іншим країнам плодоовочеву продукцію на 3 млрд. доларів

Теги:
овочі
фрукти
Фото:
East Fruit

Обсяг експорту свіжих фруктів та овочів із Туреччини у 2021 році зріс на 13% порівняно з попереднім роком – до $3 млрд 83 млн доларів.

Про це повідомляє агентство «Анадолу» із посиланням на дані Асоціації спілок експортерів Середземноморського регіону Туреччини (AKİB).

Доходи від зарубіжних поставок цієї продукції 2020 року становили $2 млрд 729 млн.

Зокрема, продажі іншим країнам свіжих фруктів у 2021 році збільшилися у річному обчисленні на 16% до $1 млрд 252 млн, овочів — на 25% до $875 млн 713 тис. Також за кордон було реалізовано цитрусових на суму $934 млн 891 тис. експорту посідає чай.

У розмові з агентством «Анадолу» глава Спілки експортерів свіжих фруктів та овочів Середземноморського регіону Туреччини Неждат Сін звернув увагу на важливість збільшення закордонних продажів усупереч пандемії COVID-19.

"Всупереч світовому зростанню цін на сировину і контейнери, турецькі експортери працювали з великою віддачею, домігшись хороших результатів. Нас дуже порадували показники експорту. Вірю, що в новому році ми досягнемо набагато кращих результатів, примноживши показники минулого року. Ми докладемо всіх зусиль для цього ", — Син сказав.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або