All Retail
Опубліковано

Уряд України відклав питання обмеження націнки на пшеничний хліб

Кабінет Міністрів України переніс на майбутні засідання питання внесення хліба пшеничного до переліку товарів із суттєвою соціальною значимістю, націнка на які у роздрібному продажу не повинна перевищувати 10% до кінця викликаного пандемією COVID-19 карантину, цей захід також може дозволити його виробникам закуповувати природний газ на пільгових умовах.

Відповідну пропозицію до порядку денного подав міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко під час засідання уряду у середу, підтримало його премʼєр-міністр Денис Шмігаль.

"З ініціативи Мінагрополітики прошу відкласти цей пункт порядку денного на майбутні засідання", — повідомив Шмігаль під час засідання.

Згідно з пояснювальною запискою до постанови, ціноутворення на хліб пшеничний вимагає державного регулювання, щоб уникнути «зловживань субʼєктів господарювання своїм становищем» та забезпечення доступності хліба для населення. Також внесення хліба пшеничного до списку «соціальних» продуктів дозволить його виробникам отримати доступ до закупівлі природного газу українського видобутку за пільговими цінами, передбаченими для компаній, які виробляють соціально значущі продукти харчування.

Документ уточнює, що хліб пшеничний у 2021 році подорожчав через подорожчання енергоресурсів в Україні на 22,9-23,8% (4,9-6,4 грн.) залежно від класу борошна, що використовується.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або