All Retail
Опубліковано

EVA відкрила новий розподільчий центр у Львові

Наприкінці 2021 року лінія магазинів EVA відкрила новий розподільчий центр у Львові. Обʼєкт призначений спеціально для обслуговування e-commerce-напрямку (інтернет-магазин EVA.UA), розвиток якого є одним із головних фокусів компанії.

Складська площа приміщення РЦ становить близько 7500 кв. м. Грамотна організація простору, використання сучасних ергономічних конструкцій для оптимізації зберігання, відбору та комплектації товарів (полочний мезонін, мезонін на колонах, висотні стелажні системи) дозволили збільшити загальну корисну площу складу удвічі. У доступній конфігурації вона становить понад 15 000 кв. м та дозволяє зберігати близько 150 000 SKU товарів.

Персонал нового РЦ налічує близько 300 працівників. Його поточні потужності та рівень автоматизації дозволяють обробляти до 15 000 замовлень на добу. Цей склад взяв він близько 40% навантаження від загальної кількості замовлень e-commerce.

На складі встановлені сучасні WMS-, TMS- та FMS-системи, що постійно вдосконалюються відповідно до нових, більш продуктивних процесів. Для досягнення максимальної ефективності застосовується хвильовий двоетапний принцип обробки замовлень. Надалі компанія планує запровадити використання сучасних систем автоматизованого зберігання AS/RS, що дозволяють мінімізувати використання ручної праці та додатково підвищити продуктивність роботи. Також фахівці EVA розглядають перспективи роботизації.

«Наші пріоритети на сьогоднішній день – максимально швидка доставка замовлень споживачам та розширення асортименту запропонованого товару. Відкриття нового розподільчого центру для e-commerce – це ще один крок до підвищення рівня обслуговування та задоволення потреб клієнтів. Напрямок e-commerce у EVA розвивається дуже швидко. Три роки тому ми розпочинали з 500 замовлень на добу, а сьогодні у звичайному режимі обробляємо вже понад 10 000, і це далеко не межа. Компанія вкладає значні ресурси у розвиток логістичного спрямування e-commerce та планує і надалі відкривати нові сучасні склади», — коментує керівник відділу розвитку логістики лінії магазинів EVA Сергій Поляков.

Проект будівництва нового розподільчого центру у Львові було реалізовано за 10 місяців. Його бюджет становив близько 160 млн грн. Львівський РЦ став другим складом EVA, покликаним обслуговувати e-commerce-напрямок (перший розташований у м. Бровари). Крім того, компанія має пʼять розподільних центрів у Броварах, Дніпрі, Львові, Одесі та Харкові, які забезпечують потреби роздрібної мережі.

×

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або