All Retail
Опубліковано

Досвід McDonald’s для України: скільки тонн вторсировини компанія віддала на переробку у 2021 році?

Теги:
McDonald's

За 2021 рік у залах ресторанів МакДональдз відсортували та передали на переробку понад 2070 тонн упаковки.

Найбільше у вигляді вторинної сировини зібрали картону — понад 1800 тонн. Для порівняння, це як вага щонайменше десяти середніх пасажирських літаків. Крім картону, на переробку за рік передали: 56,5 тонни упаковки для бургерів, що дорівнює вазі 16 вантажівок, а також 54 тонни стаканчиків, 140 тонн пластику та поліетилену та 20 тонн кавового жмиху.

Джерело: прес-служба МакДональдз

Також МакДональдз не лише сортує та переробляє пакування, а й дбає про його повторне використання. Щомісяця з переробленого пакування виготовляється близько 1 000 000 фірмових паперових пакетів для доставки та замовлень «на виніс», які потім використовуються у ресторанах МакДональдз. 

Попри те, що деякі матеріали складно переробити, МакДональдз співпрацює з низкою партнерів над замкненим циклом виробництва. Зокрема, з макулатури виготовляються тримачі для напоїв та короби для продуктів. З паперових стаканів – фірмові пакети МакДональдз. З поліетилену – пакети для сміття, з пластику – труби, люки та інші вироби. З харчових відходів – добрива для земель, а з олії – біопаливо та мастильні матеріали для будівництва. Водою з кондиціонерів поливають квіти та газони на території закладів, а кавовий жмих додають у брикети, які використовують для опалення будинків. 

Цікаві факти про екокультуру МакДональдз:

  • На початку року компанія остаточно перейшла на екологічні іграшки в наборах Хеппі Міл та книги. Вже вийшло кілька серій з тривимірними паперовими фігурками. Пластикові деталі будуть змінені на такі, що виготовлені із сертифікованих матеріалів рослинного походження або матеріалів, придатних до вторинної переробки. Зміни у пакуванні продуктів та відмова від пластикових іграшок зменшать використання пластику у МакДональдз на 90% до 2025 року. 
  • Сортувальні станції, які розташовані в ресторанах, розробили спеціально для МакДональдз в Україні. Щоб знайти «ідеальну формулу» сортування, протестували понад 20 прототипів станцій. Компанія інвестувала 10 млн гривень у запуск проекту, встановлення сортувальних станцій та навчання співробітників.
  • МакДональдз повністю замінив пакування для салатів, шейків та напоїв на паперове та продовжує переходити на нове, більш екологічне пакування.
  • Все пакування МакДональдз схвалено Лісовою опікунською радою та іншими системами сертифікації лісів.
×

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або