All Retail
Опубліковано

Креативні ідеї для незвичайних десертів

Для приготування оригінальних десертів використовуються різноманітні продукти та форми. Це дозволяє створити кулінарний шедевр, якщо дотримуватися простих правил технологічного процесу.

В інтернет-магазині товарів для кондитерів «ZaPodarkom» можна купити кондитерську сировину за доступними розцінками від перевірених виробників.

Незвичайні десерти

Креативні десерти стають дедалі популярнішими, оскільки люди шукають нові та цікаві смакові відчуття. Вони можуть бути засновані на традиційних рецептах з додаванням незвичайних інгредієнтів або бути абсолютно новими творіннями.

Оригінальні десерти:

  • з використанням екзотичних фруктів: дуріан, рамбутан, мангостин, лічі, пітахайя та ін.;
  • з додаванням незвичайних спецій: шафран, ваніль, кардамон, кориця, мускатний горіх;
  • з застосуванням алкогольних напоїв: тірамісу, сабайон, ромовий баба, панна-котта;
  • з використанням вегетаріанських та веганських інгредієнтів: фруктові салати, горіхові батончики, чіа-пудинг;
  • з комахами: черв’яки, личинки, сарана тощо.

Особливості незвичайних десертів

Такі десерти можуть мати незвичайний смак, який може бути привабливим для людей.

Вони мають вишуканий та неповторний вигляд, що привертає увагу.

У них містяться незвичайні інгредієнти, і вони цікаві для людей, які хочуть спробувати щось нове.

На сайті ZaPodarkom.com.ua/ua/category/metallicheskie-formy-dlja-vypechki/ можна замовити форми для приготування незвичайних десертів за доступною вартістю.

Вони виготовляються із силікону, металу, кераміки, скла, бувають будь-яких розмірів та конфігурацій (круглі, квадратні, прямокутні, фігурні тощо).

Ідеї для десертів: готуємо панна-котту

Рецепт панна-котти з манго та маракуєю

Інгредієнти — для панна-коти: 500 мл вершків (33%), 50 г цукрової пудри, 1 стручок ванілі, 2 ч. л. желатину, 50 мл води; для пюре манго: 2 стиглих манго, 2 ст. л. цукрової пудри, 1 ст. л. лимонного соку; для соусу маракуї: 3 плоди маракуї, 2 ст. л. цукрової пудри, 1 ст. л. води.

Приготування:

  1. Приготувати панна-котту. Замочити желатин у холодній воді на 10 хвилин. Розігріти вершки з цукровою пудрою та ваніллю до кипіння. Зняти з вогню та додати віджатий желатин. Добре перемішати та процідити. Розлити по креманках та поставити в холодильник на 2-3 години.
  2. Приготувати пюре манго. Очистити манго від шкірки та кісточки. М’якоть пюрирувати блендером із цукровою пудрою та лимонним соком.
  3. Приготувати соус маракуї. Розрізають маракуйю навпіл та витягують м’якоть, протирають через сито, щоб видалити насіння. Додають цукрову пудру та воду, добре перемішують.
  4. Подача. На застиглу панна-котту викладають пюре манго, а зверху поливають соусом маракуї. Прикрашають м’ятою або іншими фруктами за смаком.

Замість манго можна використовувати інші екзотичні фрукти, наприклад, лічі, рамбутан тощо. Соус маракуї можна зробити кислішим, додавши більше лимонного соку.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або