All Retail
Опубліковано

«Разом заради дітей»: проєкт для подолання наслідків ракетної атаки на НДСЛ «Охматдит»

Благодійний фонд «Твоя опора» та мережа магазинів EVA запустили масштабний проєкт «Разом заради дітей» задля подолання наслідків ракетної атаки на НДСЛ «Охматдит».

Мета спільної ініціативи – зібрати кошти на закупівлю медичного обладнання для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії, який знаходиться на території НДСЛ «Охматдит» і зазнав масштабних руйнувань від ворожого обстрілу 8 липня. 

Підтримати ініціативу може кожен охочий, зробивши переказ від 1 гривні на касах магазинів EVA (окрім EVA BEAUTY) до 9 серпня 2024 року включно. 

«В день російської атаки EVA почала шукати канали надання підтримки постраждалим. Бізнеси активно долучились до допомоги НДСЛ «Охматдит». Та від БФ «Твоя опора» ми дізнались, що дуже постраждав ще й Центр дитячої кардіології та кардіохірургії. Оскільки він знаходиться в межах території НДСЛ «Охматдит», їх всі сприймають як єдине ціле. Проте юридично це — різні установи. І вийшло так, що проблеми найбільшої високоспеціалізованої кардіохірургічної клініки в Україні, де щодня проводять десятки операцій, залишились поза фокусом уваги. Тож ми з фондом «Твоя опора» вирішили спрямувати зусилля сюди», — розповіла керівниця PR-напряму EVA Олександра Гнатик

Збитки, завдані Центру — колосальні. Пошкоджено серце Кардіоцентру - операційний блок, до складу якого входять три операційні для новонароджених, немовлят та дітей молодшого віку. Порушена герметичність операційних – відновлення лише однієї коштує мільйони гривень. Також потребують ремонту палати стаціонару, вийшли з ладу вентиляційна та стерилізаційна системи, відділення кардіології для новонароджених та немовлят більше не можуть функціонувати за своїм призначенням тощо. 

«Кращі фахівці США, Західної Європи, Азії, з якими ми спілкуємося та обмінюємося досвідом, визнали український метод, як найкращий, відносно унікальних операцій на серці новонароджених з перших годин життя з використанням пуповинної програми. В Центі проводилося понад 100 операцій щомісяця. І все це знищено лише тому, що Росія хоче змарнувати всі демократичні світові досягнення. Без допомоги унікальний дитячий кардіоцентр може зникнути. Якщо ми не почнемо оперувати якнайшвидше, тисячі дітей не побачать свого майбутнього», — пояснив Ілля Ємець, генеральний директор Центру дитячої кардіології та кардіохірургії, всесвітньо відомий кардіохірург.

Підрахунок повної суми збитків триває, проте вже зрозуміло, що це — сотні мільйонів гривень на ремонт та закупівлю необхідного обладнання. Тож, аби якнайшвидше зібрати кошти на відновлення, БФ «Твоя опора» та EVA закликають долучитись до їхньої ініціативи «Разом заради дітей» і інші бізнеси, які готові підтримати Центр. З питань долучення звертайтесь до БФ «Твоя опора»: +380 067 549 02 93, Tatarchuklera@tvoya-opora.org.ua 

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або