All Retail
Опубліковано

Коли сонце світить яскравіше. Наскільки екологічний сьогодні український рітейл?

Розвиток напряму по використанню сонячної електроенергії в нашій країні ще тільки набирає свої оберти. Ряд підприємств уже перейшли або знаходяться в процесі переходу на цей альтернативний вид палива. Не міг не торкнутися шлях до екологічності і сектору рітейлу України. Про готовність наших торговців «використовувати» сонце, про вартість такого ресурсу і про розвиток СЕС нам розповів Артем Семенишин, директор Асоціації сонячної енергетики України.

- Здрастуйте, Артем. За Вашим відчуттям, чи готові сучасні українські підприємства сектора роздрібної торгівлі до активнішого впровадження технологій сонячної енергетики? Чи дозрів ринок для цього?

- Добрий день. Зниження вартості обладнання для будівництва сонячних станцій, з одного боку, і поступове зростання цін на електроенергію для промисловості — з іншого, як раз і створили унікальну ситуацію в цьому році, коли будівництво сонячних електростанцій для підприємств сегменту рітейла і роздрібних мереж стало не тільки престижним, але і економічно вигідним. Більш того, в Україні в цьому році якраз вже були реалізовані перші масштабні проекти, що з практичної точки зору підтверджує готовність бізнесу до переходу на чисту енергію.

×

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або