All Retail
Опубліковано

Істина у вині: як розвиває свою справу винороб із Закарпаття. І чому він не поспішає виходити у торгові мережі

Теги:
вино
AR ексклюзив
Фото:
All Retail

Влад Чопак – винороб родом із Закарпаття. Чоловік вже понад 5 років виготовляє вино на схилах гір в околицях села Середнє. Сьогодні він працює на виноградниках площею 3 гектари та продукує до 10 тис. літрів вина на рік. Для пана Чопака ця справа навіть не бізнес – це його покликання, адже за вищою освітою він бухгалтер, який лише згодом здобув кваліфікацію техніка-технолога з бродильного виробництва.

З Владом ми поспілкувалися про культуру споживання вина в Україні та про перешкоди на шляху до виноробного бізнесу. Також наш співрозмовник розказав, чому не прагне впроваджувати свій продукт на полиці мережевих магазинів, наскільки важливі сомельє при дегустації вин і ще багато цікавого. Як результат, ми підготували для Вас дуже щире і відверте інтерв'ю. 

Доброго дня. Ось уже декілька років, як Ви займаєтесь досить незвичним для пересічного українця напрямком діяльності. Чому саме виноробство? Як і коли Ви зрозуміли, що хочете займатися саме цією справою?

 - Насправді виноробство, так чи інакше, приваблювало мене вже дуже давно. Була навіть спроба зробити вино у домашніх умовах. Але тоді експеримент закінчився невдало - через певні обставини - і бажання займатися виноробством відійшло на другий план.

А кілька років тому життя склалося так, що я знову почав займатися виноробством. На цей раз – це вже не «домашні умови», а повноцінне виробництво, хоч і маленьке.

Яку площу зараз займають Ваші виноградники? Чи є у Вас можливість розширення території?

 - Загальна площа виноградників складає 3 га. На перший погляд, це небагато, але якщо усім займатися самому - то масштаб насправді дуже великий. Роботи постійно вистачає. В усьому мені допомагає мама. З часом сподіваюсь вдасться створити повноцінний сімейний бізнес. Хоча насправді не сприймаю виноробство з виноградарством як бізнес.

×

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або