All Retail
Опубліковано

Експорт яблук з України скоротився на 38%

Теги:
експорт
фрукти
Фото:
https://tsn.ua

Експорт українських яблук скоротився на 38% через зменшення обсягів поставок на тлі всесвітньої пандемії коронавіруса. Про це повідомляє голова Української асоціації аграрного експорту (УААЭ) Дмитро Крихта - пише УНІАН

За словами експерта, така ситуація була викликана кількома чинниками. А саме, закриттям державного кордону, масовим обмеженням автомобільного руху та інших транспортних сполучень, а також загальним скороченням обсягів експорту та імпорту всередині країни.

Також серед провідних причин такої негативної динаміки експорту фахівець назвав підвищення вартості морських ставок, ціна яких подорожчала відразу на 40%, а іноді навіть удвічі. Крім цього, не можна не сказати про фактор паніки населення, завдяки яким вітчизняний споживач просто не купує в цей період певні продукти.

«Найбільш складна ситуація склалася при експорті товарів з коротким терміном зберігання, зокрема фруктів, овочів, яєць тощо. Наприклад, Південно-Східної Азії довелося або обмежити або повністю припинити програми поставок українського яблука. Всі ці фактори призвели до найбільшого скорочення обсягів експорту яблука з України за останні п'ять років, що, за даними Української асоціації аграрного експорту, у першій половині сезону 2019-2020 склало 38%», — сказав він.

Також голова заявив, що зниження показників експорту фіксувалося ще з моменту початку сезону 2019-2020 роки, тому пандемія коронавіруса не зумовила цей показник, а лише посилила його.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або